pondělí 27. února 2017

Podmáslové trojúhelníky

Dokonalá večeře, stačí přikousnout trochu čerstvé zeleniny, a můžu vám zaručit, že budete mít boule za ušima a nezbyde ani drobek.
Inspiraci jsem našla na blogu u Blanky recept na těsto je od Moniky Brýdové.




300 ml podmáslí
60 ml oleje
půl lžičky cukru
lžička soli
půl kila hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí

Na naplnění strouhaný sýr, anglická slanina, nějaká pikantní zeleninová omáčka(já jsem použila palivec)


Těsto necháme zadělat v pekárně. Po vykynutí rozdělíme na 2 části, vyválíme na placku, kterou pomažeme palivcem, posypeme sýrem a poklademe anglickou slaninou, zatočíme jako závin a nakrájíme trojúhelníky. Poskládáme je na plech a necháme ještě chvíli dokynout. Potřeme vajíčkem, sypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Nejlepší jsou ještě teplé.

4 komentáře:

  1. Také je občas peču, i když bez té slaniny, jsou vynikající!
    Vlasti, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je paráda, vypadá to moc dobře. A hlavně se to dá plnit kdečím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Frgály vozí manžel od klienta a jsou úžasné, trojúhelníčky jsem pekla a zmizely rychle, hodně rychle :o)
    Vlasti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat